Monday, October 25, 2010

Lähem tutvus asfaldiga

Täna siis rullsuusatrenn. Kaks nädalat ei olnud suuska alla saanud ja kohe oli tunne selline kahtlane jälle. Lisaks oli pime, tee oli märg ja lehti täis.
Kui ma lõikasin päeval kaks korda noaga sõrme siis ma juba teadsin, et täna ma trennis kukun. Kui viimasele ringile läksin, siis veel imestasin, et kas tõesti sisetunne pani mööda. No ega ei pannud küll. Tuli ikka ära viimasel ringil. Kukkusin suht tühja koha pealt, hoog ei olnud suur ega midagi. Mingid uisutajad tulid seljatagant, vahtisin üleõla neid ja oligi korras. Kukkusin põlve peale, nii et väga hea maandumine arvestades alternatiive :D Nuh, trenni ajal on siuke adrenaliinilaks sees, et ega eriti ei saagi aru, kas on valus või väga valus. Pärast oli küll veits valus ja paistes ja väike verevalum kah, aga praegu tundub, et midagi hullu pole.
Hakkab juba otsast kõlama sportlase moodi- vigastus vigastuse otsa :D
Trenn siis 1h ja 30 mintsa. Kella pole julgenud esmaspäevases trennis siiani käele panna ja nagu tänane päev tõestas, on see väga arukas otsus olnud.

Saturday, October 23, 2010

Metsas vol 3

Täna siis jälle imikas metsas, seekord Jaanusega.
Väga peen trenn oli ses mõttes, et lumi oli maas ja mõned kohad olid väga libedad. Lisaks olid pärast seda kõike, mis eile taevast alla sadas, mõned tõusud nii pehmed, et vahepeal oli tunne nagu käiks kuskil soos.
Täna sai rohkem pööratud tähelepanu tehnikale ja tasapisi hakkan ikka pihta ka saama. Ja muidugi oli tehnikat korrigeerides ikka hoopis teine tera ja tempo kohe parem. Õudselt hea trenn oli täna, kuidagi lõbusalt ja kiirelt läks. Lõpus jaksasin veel väikstest tõusudest üleski joosta.
Kellal sai aku tühjaks 45 mintsa enne lõppu ja täpseid andmeid pole. Küll aga oli keskmine pulss 148, nii et tasapisi mingi areng toimub vist. Kalorikulu kuskil 1000 kanti. Trenn kokku 2h ja 33 minutit.
Kõhulihas ei seganud kuskilt otsast trenni ja muud lihased olid ka enamvähem okei. Säärelihased olid vähe kanged ainult. Kõhulihas annab veits tunda, kui pikali asendist püsti tõusta, aga tunduvalt parem on. Eks näis. Neljapäevani veel palju aega.

Friday, October 22, 2010

Nõrk.

Nonii. Esmaspäevane trenn jäi jälle segastel asjaoludel vahele, millest oli pagana kahju.
Aga eile siis jälle Intervallventli. Seekord ei jäänud hiljaks. Jõudsin isegi paar korda venitada ennast enne trenni. Aga sellest jäi paraku väheks. Kohe teise või kolmanda harjutusega õnnestus ära venitada kõhus mingi lihas. Väga terava valu lõi ja esimese hooga ei saanud üldse ennast liigutada eriti. Aga paari minuti pärast kannatas käsi ja jalgu uuesti liigutada ja veits hiljem ka mõndasid muid lihased. Põhimõtteliselt sai viga siis istessetõusu lihas, ma arvan, et anatoomiliselt võib see olla mingi kõhu ristlihas või midagi sarnast. Edasi sai lihtsalt tasapisi katsetatud, mida kannatab teha ja mida mitte. Enamus harjutusi viilisin ja tegin ainult osaliselt, mõned suutsin ka enamvähem normaalselt teha ja lõpuks tuli mõned siis täitsa tegemata jätta, sest polnud lihtsalt võimalik. No läbi suure valu vast oleks veits rohkem punnitanud, aga hirm veel suurema vigastuse eest hoidis tagasi. Treener ka muidugi käis korduvalt ütlemas, et ei maksa liiga teha endale.
Novot. Selles mõttes pole hullu, et igapäevaelu see lihas kuidagi ei sega. Teatud liigutuste ajal annab tunda. Näiteks voodist püsti tõusmiseks tuleb kasutada hoopis teist tehnikat, kui harjunud olen. Aga kuidas see edaspidiseid treeningplaane segama hakkab, seda veel ei tea. Hetkel tundub, et laupäevast trenni see küll olulisel määral ei sega. Esmaspäevast vast ka mitte. Aga kas mul järgmisel neljapäeval ka sinna intervallventtisse asja on, eks seda aeg näitab.
No ei ole lihaseid. A kuidas neid siis saab, kui isegi trenni teha ei oska? Mõtlemiskoht. Kuidagi tuleb leida aeg ja normaalsem soojendus teha enne trenni vist.
Positiivne on see, et täna on lihased ainult natuke valusad. Ja kõige rohkem käed-jalad, mis on koormusega harjunud ja see on homseks läinud. Eelmise nädala trennist olid mul kõhu- ja külgmised lihased terve nädal valusad :D

Monday, October 18, 2010

Laupäeval jälle meestega metsas

Neljapäevase trenni tulemusena olid mul laupäeva hommikuks lihased mõnevõrra kanged veel, eriti need lihased siis, mida ei ole. Reede õhtul tegin mõned promillid ka ja laupäeva hommikul kl 10 ei olnud ma just oma elu tippvormis. Aga trenn oli kokku lepitud ja tuli ära teha. Trenn siis suusaimitatsioon. Väljas oli mõnusalt karge, 2 kraadi sooja ja alla sadas igasugu imelikke asju (vihma, lund, rahet). Minu ilm noh.
Esimese kilomeetri lõpuks kadus jalgadest kangus, teise kilomeetri lõpuks kadus alkohol verest ja edasi oli päris lõbus. Kuni kuskil 8. km lõpuni. Siis sai trambitud Nõmmel kõikidest nõlvadest üles ja alla ja see mu tappis peaaegu. Tõusudel ei jäänudki algul maha, aga iga laskumisega jäin kümmekond meetrit (kanged jalad ei võimaldanud mäest alla kiiremini minna), mis ma siis pärast jälle järgi sörkisin. Pärastpoole jäi juba tõusul ka samm vähe lühikeseks ja suurema osa siledast maast sörkisin järgi. Joosta oli tunduvalt lihtsam :D Viimasteks kilomeetriteks oli kõik korras ja püsisin ilusti seltskonnaga (tagumise osaga sellest) samas tempos.
Laupäeva õhtul olid mul kõik lihased valusad. Aga pühapäeval oli juba enamvähem okei. Ainult kõhulihased on siiani valusad ja see on ilmselt neljapäevasest trennist.
Trenn ise siis siin http://connect.garmin.com/player/53460384.
Päris äge turnimine oli.

Thursday, October 14, 2010

Misasjad need lihased veel on?

Täna ma käisin Intervallventti trennis. Dziisas. No oligi nii hull nagu poisid rääkisid. Kõigepealt ma jäin muidugi hiljaks trenni 10 mintsa ja jooksupealt läks täie rauaga lahti ilma pikema sissejuhatuseta. Pulssi ei mõõtnud, aga ma arvan, et 5 minutiga lendas kahesajani. Iseenesest midagi keerulist ei olnud, muudkui püsti, pikali, sellili, kõhuli, ühel käel ja teisel jalal, teisel käel ja esimesel jalal, vahele mõned hüpped õhus vasakule-paremale. Öäää.
Poisid enne soovitasid seal veidi viilida ja seda ma tegin ka, sest vahepeal ma lihtsalt ei jõudnud hüpata. Aga nii kui vähe kosusin, üritasin ikka kõigest väest. No eks näha ole, mis mu lihased homme sellest trennist arvavad. Ja ülehomme. Laupäevahommikul jälle pikem trenn plaanis, loodetavasti ikka kannatab minna.
Järeldused siis sellised, et osad lihased mul täielikult puuduvad. Eriti kõhu-, selja- ja külgmised lihased. Kõige lihtsamad olid minu jaoks need harjutused, mida 5 kg hantliga tehti (meestel oli raskem ketas) ehk mingid käelihased isegi natuke on. Jalalihased on ka olemas.

Esmaspäevane trenn jäi mul ära, sest ma ei leidnud autovõtit, mistõttu ma ei saanud mehele lennujaama vastu minna, mistõttu mees pidi taksoga tulema, mistõttu ta jõudis liiga hilja. Pärast mõtlesin, et läheks niisama sörkima, aga ei viitsinud. Nõrk ühesõnaga.

Saturday, October 9, 2010

Meestega metsas.

Täna sai tehtud esimene imitatsioonitrenn. Hakkasime Pärnu maanteelt riburada minema ja tagasi keerasime kuskil Harku külje all. Tempomeistriks oli Raul Olle. Tempo oli selline mõnus rahulik, nii et kannatas ilusti järel püsida. Kuni Nõmmeni oli väga mõnus, siis hakkasid tõusud ja sai seal mütatud ikka nii, et otsaesine märg. Vahepeal tiirutasime paar ringi tõusust üles ja alla, nö tehnika kontoll. Päris mitmeid nüansse sai parandatud.
Väga mõnus trenn oli, sai suusajuttu aetud ja kuulatud. Selline mõnus fanaatikute punt, päike paistis, linnuke laulis- muhe.
Pärast trenni venitasime ja läks keskmise pulsi võrdluseks. Kui minu keskmine pulss oli 151, siis Ollel oli 80 :D Vat selline tasemevahe siis. Ülejäänud jäid sinna vahepeale kõik.
Trenn siis kokku 2.32, läbi trambitud 14,1 km, kalorit kulus 1132 ja keskmine pulss 151.

Aga kaal oli hommikul 69,7.

Wednesday, October 6, 2010

Manuaalterapeut

Vat siukse mehe juures käisin täna. Arst ütles mulle soojenduseks kohe, et üks õlg on kõrgemal. Siis teatas, et mu vasak jalg on pool cm lühem kui parem, et kas ma teadsin. Ei teadnud. No kokkuvõttes väänas ta mind pool tundi nii et kondid (või luud..? kas keegi oskab öelda, mis vahe on luul ja kondil?) ragisesid. Vahepeal tuli kergelt hirm peale, et nüüd kohe käib krõks ja korras, aga ei käinud. Vaikne ragin ainult.
Lõpuks teatas, et sai mu selgroo sirgu ilusti. Kaasa andis soovitusi vitamiinide, harjutuste ja jalatsite osas. Ja imede ime, mu risti olev selgroolüli ei ole tõepoolest risti vaid on ilusti seal kus ta olema peab. Ja kaelas pole ka enam jõnksu. Poleks uskunud, et see nii lihtsalt käib.
Veits imelik on kõndida. Nagu viltu hoiaks ennast ja ühe jala samm nagu oleks pikem :) Eks selle sirge seljaga harjub kindlasti kiiresti. Oleks teadnud, et nii piece of cake on, poleks seda käiku nii kaua edasi lükanud.

Monday, October 4, 2010

Rullsuusk vol 2.

Täna sai jälle rullitatud ja no mulle tõesti meeldib noh. Täna sai suurem osa trennist pühendatud paaristõukele ja lõpuks hakkas midagi sinnapoole isegi juba vist välja tulema. Eks näis, mis homme säärelihased selle varvastel tantsimise peale ütlevad. Ettenägelikult tegin väikse sörgi pärast trenni, nii et vast pole väga hull.
Aga väga suur vahe oli küll võrreldes esimese korraga. Jalad enam ei tudisenud ja tasakaal oli tunduvalt parem. Korra oleks siiski peaaegu külje maha pannud. Tasakaal kadus ära ja keerasin ühe jala muru peale, mis suusa hopsti kinni tõmbas ja inertsist tippisin veel neli-viis sammu edasi. Parasjagu tegin just ilma suusakeppideta ringi kah. Päris koomiline pilt võis kõrvalt vaadates olla, aga põhiline, et ei kukkunud.
Treener muidugi kiidab, aga eks see on vist sellest sarjast rohkem, et kiida lolli ja loll rabab rohkem:)

Äge talv oli tegelt!

Suusahooajast pole midagi kirjutanud, mistõttu on kostunud pahameelt siit ja sealt, nii et eks ma siis katsun selle kuidagi kokku võtta.  Al...